KLANTCASE TANDARTSPRAKTIJK AANKOOP

“Toen ik naast mijn bestaande tandartspraktijk wilde uitbreiden, besloot ik via internet op zoek te gaan naar een partij die bemiddelt bij praktijkovername. Rovidam was de eerste hit in mijn zoekopdracht. Op de website stond een mobiel nummer, wat mij een goed gevoel gaf; toegankelijke en transparante communicatie. Ik kreeg Eric aan de lijn en we maakten een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Al snel daarna droeg hij verschillende potentiële praktijken bij me aan en bovendien dacht hij mee over de mogelijkheden binnen mijn budget.

In eerste instantie was ik op zoek naar een praktijk in Den Haag, want zelf kom ik uit Rotterdam, dus een praktijk in die regio lag voor de hand. We hadden zelfs een afspraak gemaakt om bij een praktijk in Den Haag te gaan kijken. Totdat Eric werd gebeld dat de verkoop van een praktijk in Ede niet doorging. Ede was logistiek gezien geen logische keuze voor mij, maar overtuigd door Eric’s aanbeveling en enthousiasme zijn we de praktijk toch gaan bekijken. In de afgelopen jaren heb ik veel praktijken gezien, maar van deze locatie was ik direct onder de indruk: een mooie praktijk met veel patiënten. Daarna verliep het aankooptraject erg snel: vlak voor de kerst van 2016 voerden we het eerste gesprek met de verkopende partij van de praktijk en op 1 februari 2017 heb ik de praktijk samen met mijn collega Suzan officieel overgenomen.

Wat mij het meest aanspreekt aan Rovidam is hun openheid en transparantie. Vanaf het eerste moment weet je waar je aan toe bent. Ze leggen je precies uit wat ze voor je gaan doen en dat wordt ook waargemaakt. Inmiddels heb ik twee keer met Rovidam samengewerkt en beide keren heb ik precies gekregen wat mij was beloofd. Eric denkt mee over zowel de praktische als de financiële kant van de aan- of verkoop en adviseert over verschillende rechtsvormen. Ze zijn hierin duidelijk over hun expertise en tot waar deze reikt. Zelf heb ik een juridische achtergrond en weet ik mijn weg in de wereld van rechtsvormen, maar wanneer je niet over deze kennis beschikt, is het belangrijk dat een bemiddelingspartij je voldoende en juist advies geeft. De medewerkers van Rovidam weten waar hun kracht ligt en gaan niet buiten hun expertise.

Mijn verwachtingen van de samenwerking met Rovidam zijn zeker waargemaakt. Eric was mijn persoonlijke aanspreekpunt, communiceert helder en transparant en stond ook na de verkoop direct voor me klaar toen er nazorg nodig was. Ik ben ondernemer en wil in de toekomst wellicht nog verder groeien. Daarom hebben Eric en ik nog steeds contact en bespreken we de stand van zaken in de markt. Ik wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en Eric ondersteunt mij daarin. Ondanks dat het een zakelijke samenwerking betreft, vind ik de persoonlijke klik die ik met Rovidam heb ervaren, erg belangrijk. Ik vertrouw Eric volledig, want zonder vertrouwen kun je geen zaken doen. Vertrouwen is ook belangrijk tussen koper en verkoper. Als koper ben je afhankelijk van hoe de verkoper naar je kijkt, omdat hij patiënten kan adviseren. Rovidam speelt een belangrijke rol in het opbouwen van deze vertrouwensband.

Rovidam is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar duidelijkheid, betrouwbaarheid en advies op maat in een proces van praktijkaankoop of –verkoop. De adviseurs denken met je mee, maar zijn ook eerlijk wanneer ze denken dat een praktijk geen goede match is. Mijn advies aan ondernemers die willen samenwerken met Rovidam is om eerlijk te zijn over je mogelijkheden. Hierbinnen kan Rovidam namelijk veel voor je betekenen. Of je nu op zoek bent naar een grote of een kleine praktijk; kansen zijn er voldoende. Dat heb ik persoonlijk kunnen ervaren.”Vragen? App ons