Rovidam
Skip to main content

Hulp bij sollicitatie

Een goed CV; daar begint het vinden van een geschikte baan mee!

Zorg voor een up-to-date CV, aangepast op de vacature waarop je reageert. Formuleer bondig en helder, leg de nadruk op relevante werkervaringen en opleidingen. Het komt krachtiger over als jezelf duidelijk kunt aangeven wat je wilt en waarom je dat wilt; alles draait om de argumentatie. Dan ben je tijdens een sollicitatiegesprek geen vragen meer aan het beantwoorden, maar ben je overtuigend aan het toelichten van wat jij als persoon zoekt en hoe je invulling kan geven aan de rol waarop je hebt gesolliciteerd.

Het sollicitatiegesprek

Nadat wij jou, als kandidaat, succesvol hebben voorgesteld bij desbetreffende opdrachtgever zal je worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Kom op tijd en zorg dat je de achtergrond van de praktijk kent. Kijk op internet naar website van de praktijk en laat zien dat je je goed hebt voorbereid. Zorg dat je kunt vertellen over je sterke kanten. Natuurlijk dien je je sterke punten te kunnen beargumenteren met de inhoud van je CV. Dat is na de bovenstaande sollicitatietips al een stuk makkelijker geworden. Als laatste sollicitatietip is het ook handig om enkele vragen over de praktijk en over desbetreffende functie te kunnen stellen. Hiermee toon je aan dat je zeer geïnteresseerd bent in de praktijk en de functie. Wees kritisch en netjes, maar niet te bescheiden!

De eerste indruk

Je eerste indruk is bijzonder belangrijk en wordt binnen de eerste minuut gecreëerd. Deze eerste indruk bestaat uit een aantal factoren die een belangrijke rol spelen. De allereerste indruk laat je achter met je gezicht en je handdruk; houdt oogcontact wanneer je een hand geeft en toon een vriendelijke glimlach. Gebruik je lach (ook met je ogen) nog enkele malen in het gesprek. 55% van de eerste indruk wordt bepaald door je lichaamshouding; het voorkomen en bewegen. Het is belangrijk dat je fris en verzorgd gekleed gaat. Stem je kleding af op het bedrijf, maar kies wel een outfit waarin je je niet ongemakkelijk voelt. Je stem heeft voor 38% invloed op de eerste indruk. Zorg dat je het gesprek ontspannen in gaat, praat rustig en neem kleine pauzes. De overige 7% wordt bepaald door je woordkeuze en door je zinsopbouw.

Meer weten of direct solliciteren?
Neem contact met ons opVacatures
×
Start whatsapp gesprek
Klik op de consultant om een chat via Whatsapp te starten.

Milly Jordans
Milly Jordans
Recruiter regio Brabant, Zuid Nederland
Moniek Hammink
Moniek Hammink
Recruiter regio Utrecht, Midden Nederland, Flevoland, ’t Gooi
Alida van Baarlen
Alida van Baarlen
Recruiter regio Amsterdam, Noord Holland, Utrecht
Dorothé Maas-Booy Liewes
Dorothé Maas-Booy Liewes
Recruiter regio Zuid Holland, Zeeland
Inge de Bruijn
Inge de Bruijn
Recruiter Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht
Eric van Oosterhout
Eric van Oosterhout
Consultant praktijkbemiddeling