Rovidam
Skip to main content

Orthodontist salaris: wat verdient een junior, medior en senior?

Ben jij geïnteresseerd in het beroep van orthodontist, maar ben je benieuwd wat het orthodontist salaris is? Rovidam legt graag uit welk salaris je kunt verdienen, welke opleiding je hiervoor nodig hebt en wat je precies zult gaan doen.

Over orthodontist

Een orthodontist is iemand die gespecialiseerd is in de correctie van tanden en kiezen. Door aangeboren afwijkingen of het scheefgroeien van tanden kan het gebit verkeerd komen te staan. In dit geval kan een beugel nodig zijn. De orthodontist onderzoekt dit, maakt röntgenfoto’s en afdrukken van het gebit. Ook is de orthodontist die, indien nodig, de beugel plaatst en de groei van de tanden monitort. Als orthodontist werk je met allerlei leeftijdscategorieën. Het zijn veelal kinderen tussen de 10 en 15 maar ook bij jongeren of volwassenen kan het corrigeren van het gebit nodig zijn. Zo doet een orthodontist veel ervaring op. Werkervaring speelt daarom ook een rol bij orthodontist salaris.

Orthodontist worden

Het worden van orthodontist is een langer traject. Allereerst is het belangrijk om de universitaire opleiding Tandheelkunde af te ronden. Deze opleiding duurt 6 jaar. Vervolgens is een specialisatietraject nodig, van 4 jaar, gericht op orthodontie. Om echt aan de slag te gaan, is het noodzakelijk om een BIG registratie te hebben. Deze registratie geeft je het recht op een erkende en beschermde titel.

Orthodontist salaris

Wanneer je een bepaalde opleiding gaat volgen, denk je ook na over de financiële gevolgen. Welk salaris ga ik verdienen? Er  zijn verschillende niveaus qua salaris te onderscheiden. Deze worden hieronder verder toegelicht. Het gemiddelde brutosalaris van een orthodontist met een eigen praktijk ligt tussen de €10.000 en €11.666 per maand. Dit loon betreft iemand met een 40-urige werkweek. Als uurtarief betekent dit ongeveer €62 per uur en een bruto jaarsalaris van ongeveer €140.000. Dit betreft dus het gemiddeld orthodontist salaris.

Orthodontist salarisschalen

Zoals hierboven genoemd, zijn er diverse salarisschalen te onderscheiden:

 • Junior orthodontist: dit is de startende orthodontist. Het startsalaris ligt rond de €9900 per maand (bruto).
 • Medior orthodontist: de medior heeft al wat meer ervaring opgedaan door het werken maar ook een cursus. Het startsalaris voor een medior ligt rond de €10.000 per maand (bruto).
 • Senior orthodontist: de senior is degene die al veel werkervaring heeft, jaren in het vak zit en diverse trainingen en bijscholing gevolgd heeft. Hiervoor kan het salaris oplopen tot €11.600 per maand (bruto).

Let op: het orthodontist salaris is afhankelijk van de behandelingen die gedaan worden en het aantal  cliënten die behandeld worden.

Orthodontist salaris bij Rovidam

Rovidam is de grootste vacaturebank voor mondzorgpersoneel. Rovidam heeft veel ervaring en een brede expertise op gebied van praktijkbemiddeling en kan daarom voor jouw praktijk een passende oplossing vinden. Daarnaast werken we met regionale recruiters, waardoor we jou aan de baan óf het personeel kunnen helpen dat gewenst is! Ook als orthodontist helpen we je graag. Indien er nog vragen zijn over orthodontist salaris of andere zaken betreffende orthodontie, kun je contact opnemen via ons contactformulier of door te bellen naar ons centrale nummer 085-238 0000. Bij Rovidam staan onze gespecialiseerde medewerkers graag voor je klaar!

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA
  Privacy - Voorwaarden
  ×
  Start whatsapp gesprek
  Klik op de consultant om een chat via Whatsapp te starten.

  Milly Jordans
  Milly Jordans
  Recruiter regio Brabant, Zuid Nederland
  Cora Peters
  Cora Peters
  Recruiter regio Utrecht, Midden Nederland, Flevoland, ’t Gooi
  Alida van Baarlen
  Alida van Baarlen
  Recruiter regio Amsterdam, Noord Holland, Utrecht
  Dorothé Maas-Booy Liewes
  Dorothé Maas-Booy Liewes
  Recruiter regio Zuid Holland, Zeeland
  Inge de Bruijn
  Inge de Bruijn
  Recruiter Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht
  Eric van Oosterhout
  Eric van Oosterhout
  Consultant praktijkbemiddeling